Idézetek

„Sohasem veszíthetjük el, amiben egyszer örömünket leltük. Mindazok, akiket mélyen szeretünk, részünkké válnak.”

„A világ egyetlen bankháza sem fizet olyan magas kamatot, mint a barátság, és mindig abban az időpontban, mikor a legnagyobb szükséged van rá.”

„Amikor már olyan nagy a baj, hogy az ember egyedül nem boldogul, akkor segítséget kell kérni. De néha az is elég, ha nagyot beszélgetünk a barátnőnkkel.”

„Nincs is annál jobb, mint egy nagyszerű baráti társasághoz tartozni. És nincs annál rosszabb, mint ha valaki kívülállónak érzi magát.”

„A lélek nemességének legszebb vonása az emberi, baráti szeretet, mely az élet sötét ösvényein biztatólag int fe­lénk s bátorít a nemesebb tettekre.”

„A barátság oka nem lehet véletlen, sem az egymásra utaltság. Még kevésbé az azonos világnézeti beállítottság vagy politikai célkitűzés. A barátság oka egyedül a barátság maga.”

„A barátság az égvilágon semmit nem követel, kivéve egyvalamit: őszinteséget. Csak ezt az egyet, de ez nem kevés.”

„Egyre inkább az az érzésem, hogy az életünk egyetlen mondat, csak nem tudjuk kimondani, hogy mi az… A nagy találkozások, a lélekközeli pillanatok mindig azok voltak, amikor valakit megszerettem. Az igazi csoda a barátság, a valódi, emberközeli kapcsolat, amikor egyszer csak repül velünk az idő, és az az érzésünk, hogy mi már valahol találkoztunk. Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő.”

„Az igazi szeretet az idő múlásával átalakul, növekszik, és mindig másban nyilvánul meg.”

„Ami rosszat a barátunk tesz mással, egy napon velünk is megteszi.”

„A nap a tévedésé és a hibáé, hosszabb idő az eredményé és a sikeré.”

„Az erőfeszítés csak akkor nyeri el méltó jutalmát, ha ez ember semmiképp sem adja fel.”