Szerző: Andrew Matthews idézetek

„A családban megtanuljuk értékelni az embereket attól függetlenül, hogy hogyan néznek ki, vagy mit tudnak értünk tenni. Megtanulunk a belsőnkből szeretni.”

„Akkor szeretünk valakit, ha megadjuk neki a szabadságot, hogy az legyen, ami szeretne lenni, ott legyen, ahol szeretne lenni! Akkor szeretünk valakit, ha megengedjük neki, hogy szabad akaratából legyen része életünknek. ,”

„A világ semmivel sem tartozik nekünk. Az élet olyan, mint egy nagy bevásárlóközpont, és te ott csücsülsz a hatmilliárd termék egyikeként a polcon. Az a feladatod, hogy más embernek el tudd adni magad, értékeket mutass fel abban az értelemben, hogy jó társaság vagy és hasznára válsz másoknak.”

„Ameddig azt követeled, hogy mások ismerjék el fontosságodat, addig szenvedni fogsz, mert boldogságod az ő kezükben lesz. Felejts el "fontos" lenni! Minél kevesebb elismerést követelsz, annál többet kapsz.”

„Abban a pillanatban, amikor elkezdesz túlságosan ragaszkodni bizonyos dolgokhoz, emberekhez, pénzhez.. elszúrsz mindent! Az élet azt a nehéz feladatot állítja elénk, hogy mindent becsüljünk meg, és ne ragaszkodjunk túlzottan semmihez sem!”

„A sportban és az életben is arra kell összpontosítanod, amit akarsz!”

„A jó modor azt jelenti, hogy inkább csökkentjük saját jelentőségünket, mint hogy kihangsúlyozzuk. Azt jelenti, hogy nem versengünk. Azt is jelenti, hogy nem kell folyton bizonyítanunk.”

„Akkor van a legnagyobb esélyed a jólétre, ha azt csinálod, amit igazán szeretsz. A szeretet energia. Minden, amit szeretettel csinálsz, át van itatva nagyfokú energiával, és ezt az energiát könnyen át lehet váltani csilingelő érmécskékké.”

„Ahhoz, hogy pár igazi barátra lelj, először számos ismerőst kell magad köré gyűjtened. Még barátaid közül is sokat el fog fújni a szél. Ez ellen felesleges küzdeni, egyszerűen fogadd el!”

„Ameddig azt állítod, hogy az élet egy küzdelem, addig küzdelem is marad. Hagyni kell a dolgokat maguktól kibontakozni!”

„Az élet attól izgalmas, ha új dolgokat teremtünk. Ha folyton a biztonság után kutatunk, az elsorvasztja életerőnket.”

„Az életnek van egy sajátságos módja, ahogyan a lustaságot és az arroganciát bünteti. Úgyis sok minden vakvágányra fut életedben - nem kell ezeket azzal szaporítani, hogy nem teljes szívvel és lélekkel veted bele magad az életbe. Amikor hanyaggá válsz, a dolgok kezdenek összeomlani.”