Szerző: Dan Millman idézetek

„Van ideje a cselekvésnek, és van ideje a mozdulatlanságnak is. Néha a legnagyobb bátorságot, türelmet és bölcsességet akkor tanúsítod, ha nyugton maradsz - még akkor is, ha a kényszerítő vágyak és késztetések cselekvésre ösztönöznek.”

„Sok ember összekeveri az önközpontúságot az önzéssel. De ha egyszer megtaláltad a saját egyensúlyodat, megtalálod a belső békét és belső erőt ahhoz is, hogy igazán fontosat adjál a világnak.”

„A düh erősebb, mint a félelem, erősebb, mint a bánat.”

„A gyerekek sosem voltak valami jók a szüleikre való hallgatásban de sosem mulasztják el utánozni őket.”

„A halál nem szomorú. A szomorú az, hogy a legtöbb ember egyáltalán nem is él.”

„A harcos cselekszik. A bolond pedig csak reagál a cselekvésre.”

„A legtöbb választást tudatalatti bölcsesség vezérel. Belső "tudósod" rendelkezésére több információ áll, mint amihez a te tudatos elméd hozzáfér, ezért vannak idők, amikor nem tudhatod, miért, de olyan embereket és tapasztalatokat vonzol az életedben, amiket tudatosan nem akarsz, de amik a te legfőbb javadat és tanulásodat szolgálják.”

„A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt.”

„A rugalmasság sokkal hasznosabb, mint a passzivitás, vagy az ellenállás, ha még a legfájdalmasabb tapasztalatokat is a magunkévá tesszük és aktívan felhasználjuk őket, sokkal hatékonyabban fogunk megküzdeni a nehézségeinkkel.”

„A természet egyik legtörékenyebb és legsebezhetőbb megjelenési formájaként a virágok élete rövid és törékeny. Egy figyelmetlen lépés, egy száraz tél vagy egy heves eső élet-halál kérdése lehet egy ilyen kényes növény számára. És mégis, minden reggel tágra nyílik. A virágoktól sokat tanulhatunk a hittel kapcsolatban. Ha saját életedben gondozod a hit kertjét, akkor új módon fogsz életre kelni, mint ez a virág.”

„Ahogy nő benned a szeretet, úgy nő a szépség is.”

„Az "elme" szó ugyanolyan megfoghatatlan, mint a "szerelem". A megfelelő definíció a mindenkori tudatállapotodtól függ.”