Szerző: Dan Millman idézetek

„Az egész világ egy rejtvény, és semmi szükség arra, hogy kutassuk az értelmét.”

„Az egyetlen valódi problémám az életben a saját elmém.”

„Az élet törvényei a paradoxon, a humor és a változás csupán.”

„Az Elvárás Törvénye arra tanít bennünket, hogy amire összpontosítunk, az növekszik. A problémák elleni küzdelem csak erősíti őket, mert energiát ad nekik. Tehát a megoldásra kell a figyelmünket irányítani, nem a problémára.”

„Az emberek igen ritkán buknak el - inkább csak felhagynak a próbálkozással.”

„Az, hogy én ki vagyok, attól függ, hogy te minek akarsz látni engem.”

„Csak a dolgok emlékét látod, ezért unatkozol. Az unalom pedig az élet tudatának alapvető hiánya, az unalom az elmébe zárt tudat. Először el kell veszítened az elmédet, hogy eljuthass az érzékeidhez.”

„Csak egy szerelmes, fiatal bolond nem látja, hogy a csalódásai és örömei az elméjének szüleményei csupán.”

„Csak ha visszaszerzed a hatalmat a kapcsolat befejezésére, csak akkor lehetsz igazán elkötelezett mellette. Csakis akkor tudsz szenvedélyesen úgy dönteni, nő maradsz, ahelyett, hogy valamilyen okból így kellene tenned.”

„Csakis akkor teremthetünk kapcsolatot intuíciónk és bölcsességünk forrásával, ha identitásunkat és önértékelésünket többé nem embertársaink véleménye határozza meg, mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy imádjunk valamit, a kérdés csak az, vajon a vélemény, vagy saját szívünk istenét akarjuk-e imádni?”

„Egy harcos nem keresi a fájdalmat, de ha a fájdalom eljön, felhasználja azt.”

„Észrevetted már , hogy a macskák mennyire kitartanak az akaratuk mellett, ha valahova menni szándékoznak? De ha valaki elállja az útjukat , akkor leülnek, lazítanak, kiengednek és megragadják az alkalmat mancsaik nyalogatására.”