Szerző: Elbert Hubbard idézetek

„A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.”

„Csak az a szeretet a miénk, amit másoknak adunk.”

„Ha szorult helyzetben vagy, minden összeesküdött ellened és úgy tűnik, már egy percig sem bírod tovább, akkor tarts ki, akkor ne add fel, mert ez az a pillanat, amikor megfordul az ár.”

„Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindenkivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan, mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd.”

„Soha senki nem jut elég messzire, kivéve, ha megvalósítja a lehetetlent, legalább naponta egyszer.”

„A kudarc és a siker közötti választóvonal olyan vékony, hogy alig vesszük észre, mikor lépjük át.”

„Azok számára, akik örökké csak várnak, minden túl későn jön.”

„Aki nem érti hallgatásod, valószínűleg nem értené szavaid sem.”

„A barátod az, aki mindent tud rólad, és mégis szeret.”

„A legjobban az az ember vágyik a vakációra, aki éppen most tért vissza belőle.”

„Az élet a jövőre való előkészület, a jövőre pedig úgy tudunk a legjobban felkészülni, ha úgy élünk, mintha nem is létezne jövő.”

„Egy nő mindenben kételkedik, amit mondasz, kivéve, ha őt dicséred.”