Szerző: Gabriel Garcia Márquez idézetek

Gabriel Garcia Márquez információk: Wikipédia információk Youtube információk Port.hu információk

„Csak mert valaki nem úgy szeret téged, ahogy te szeretnéd, az még nem jelenti, hogy nem szeret téged szíve minden szeretetével.”

„Akkor a legelviselhetetlenebb valaki hiánya, mikor melletted ül és tudod, hogy sosem lehet a tiéd.”

„Megmutatnám az embereknek, mennyire tévednek, ha azt gondolják, azért
nem szerelmesek már, mert megöregedtek, nem is tudják, hogy éppen akkor
öregszünk meg, ha nem érezzük többé a szerelmet.”

„Az ember a maga kiszámolt homokszemeivel jön a világra, és azok a szemek, amelyeket bármi okból, önmaga vagy más miatt, szándékosan vagy kényszerűségből nem használ fel belőlük, örökre elvesznek.”

„Nincs az az orvosság, amely meggyógyítaná azt, amit a boldogság nem tud meggyógyítani.”

„Istenem, ha kaphatnék egy darabka életet.. Nem telhetne el egyetlen nap sem anélkül, hogy elmondanám az embereknek, akiket szeretek, mennyire szeretem őket.”

„Próbálj jobb emberré válni, és ismerd meg önmagad, mielőtt megismernél valaki mást, és tőle várnád, hogy megmondja, ki vagy.”

„Az elnyomásra, a fosztogatásra és az elhagyatottságra van egy válaszunk: az élet. Se az özönvizek, se a járványok, se az éhínségek, se a természeti csapások, de még a századok végtelen sora óta tartó örök háborúk sem tudták csökkenteni az életnek a halállal szemben keményen kivívott előnyét.”

„Egypercnyi kibékülés többet ér, mint egy életre szóló barátság.”

„Tudod, mit tanultam az elmúlt negyven évben? Hogy az égvilágon minden egy és ugyanaz a nóta. Menjünk vissza oda, ahonnan elindultunk, és kezdjük újra.”

„Mondj igent. Akkor is, ha belehalsz a félelembe, akkor is, ha aztán megbánod, mert azt is csak bánnád életed végéig, ha nemet mondanál.”

„Egyszer az ura mondott neki valamit, amit ő nem tudott elképzelni: az amputált embereknek továbbra is fáj, zsibbad, viszket a nem létező lábuk. ,Így ,érezte magát ő is az ura nélkül: ott érezte maga mellett, pedig már nem volt sehol.”