Szerző: Helen Keller idézetek

Helen Keller információk: Wikipédia információk Youtube információk

„Sohasem veszíthetjük el, amiben egyszer örömünket leltük. Mindazok, akiket mélyen szeretünk, részünkké válnak.”

„Amikor a boldogság egyik ajtaja bezárul, egy másik kinyílik. De gyakran oly sokáig tekintünk vissza a zárt ajtóra, hogy nem vesszük észre, amelyik megnyílt előttünk.”

„A csönd és a nyugalom nem fejleszti a jellemet. Csak a szenvedés és a megpróbáltatás nyomán erősödik a lélek, tisztul az éleslátás, támad fel az ambíció és jön el a siker.”

„Hiszem, hogy az életet azért kaptuk, hogy növekedjünk a szeretetben, és hiszem, hogy Isten bennem van, ahogy a nap a fényben és az illat a virágban.. Hiszek a lélek halhatatlanságában, mert halhatatlan vágyakat hordozok magamban.”

„Sok embernek téves elképzelése van arról, mi is az igazi boldogság. Ezt nem önelégültséggel érhetjük el, hanem valamely érdemes cél iránti hűségünkkel.”

„Szeretnék nagy és nemes dolgokat véghez vinni, de a fő kötelességem az, hogy a kisebb dolgokat is úgy végezzem el, mint ha nagyok és nemesek lennének.”

„Az ember soha nem elégedhet meg azzal, hogy a földön kússzék, ha igazából szárnyalni vágyik.”

„Az önsajnálat a legnagyobb ellenségünk. Ha behódolunk neki, egész életünkben semmi bölcset sem tudunk tenni.”

„Jobb a séta egy baráttal a sötétben, mint egyedül a fényben.”

„Aki az igaz felismeréshez akar jutni, a nehézségek hegyét egyedül kell annak megmásznia.”

„Az élet vagy vakmerő kaland, vagy semmi.”

„A Biblia olvasását jóval előbb kezdtem, mintsem meg tudtam volna érteni. Most furcsának találom, hogy lehetett még olyan idő is életemben, amikor lelkem nem fogta föl csodálatos összhangját.”