Szerző: Marie Clarence idézetek

„Az önbecsülés, a belső éned az egyetlen, amit belülről kifelé tudsz megszerezni. Ez az egyetlen terület, amiért csak te vagy felelős. Az önbecsülésed olyan, mint a kétszintes családi ház alapozása. Hiába építed bele a hőálló és extra tartós szigetelést, hiába teszel bele méregdrága napkollektort, ha nem stabil az alapozás, előbb-utóbb rád szakad a ház. Akármilyen jó autód van, ha nem megfelelő motor van benne, nem fogsz tudni haladni vele. Akármilyen márkás öltönyöd van, ha nem a megfelelő izomzat és ember van benne, nem leszel tőle sikeres. Életünk egyik legnagyobb és legnemesebb feladata a helyes önbecsülést megszerezni és megszilárdítani.”

„Feltetted már magadnak azt a kérdést, hogy neked mit jelent a hűség? Te mire használod a hűséget? Mire mész a hűséggel, ha boldogtalan vagy? Hol van a határ? A társadalom megítélése pozitív lesz, de te belül elkezdesz szép lassan rohadni, és a pillanatok, a boldogság lassan felemésztődik a komposztban.”

„A boldogságért tenni kell a szerelem elmúlása után, tudatosan figyelni kell rá, de az nem megy a másik megismerése nélkül, nem megy együttműködés nélkül. Nem megy alkalmazkodás nélkül, és nem megy elfogadás nélkül. Ezek a kapcsolatban olyan alapkövek, mint a négy kerék az autón. Ha szálhibás, hamarosan nagyobb baj is lesz.”

„A felnőttség valahol ott kezdődik, hogy megtanulod eldönteni, neked mi az érték, és mi nem, nem pedig amit a társadalom és a média diktál beléd.”

„A halogatás az a sír, amibe a lehetőség van eltemetve.”

„A hím és a férfi között akkora különbség van, mint a szén és gyémánt között!”

„A hosszú távú kapcsolat nem az elviselés és a hosszas tűrés képessége, hanem a szeretetteljes elfogadásé.”

„A panaszkodás egy belső féreg, ami fel fog falni lassan, és megeszi benned a boldogságot.”

„A párkapcsolatok az élet nevű játékban mérettetnek meg igazán. Ott válik el, hogy tudtok-e együttműködni, a problémákkal szemben tudtok-e közös érdekeket képviselve csapatként, barátokként helytállni és győzni.”

„A párkapcsolatot már az elejétől kell "jól" indítani. Ami már úgy "valahogy" elindult, azt nagyon nehéz más irányba terelni.”

„A szerelem az alap, ami a kapcsolatot két idegen között biológiailag létrehozza, és a tudatosság, a tudatos szeretet az, ami megtartja.”

„A szerelem nem egy hangulat, nem egy érzelem, hanem egy tudatállapot.”