Szerző: Mark Lawrence idézetek

„A gyermek számára rémisztő, amikor rájön, hogy akiket szeret, nem mindenhatók. Amikor felfedezi, hogy az anyja nem tudja megóvni, hogy a tanítója hibázik, hogy rossz útra kell térni, mert a felnőtteknek nincs erejük a jót választani..”

„A gyűlölet akkor is életben tart, ha a szeretet kudarcot vall.”

„A kéz, amely már egyszer megégett, nem szívesen tér vissza a vashoz, hiába súgja minden érzéked, kivéve az emlékezetet, hogy rég kihűlt az a vas.”

„A kimerült emberek könnyen halnak meg, mintha alig várnák az örökkévalóságot.”

„A könnyű élet, a béke hamarabb megfojtja az embert, mint a kötél.”

„A pokolba vezető egyik út jó szándékokkal van kikövezve, csak hosszú. A gyorsabb útvonalat a tudatlanság köve borítja, ebben pedig azok az okosak a legjobbak, akik nem akarnak tudomást venni róla.”

„A szégyen az, ami végez velünk. A szégyen az, ami megbéklyóz, amit a legnehezebb elcipelni a csattérről.”

„A tetteink határoznak meg bennünket, nem az, ahogyan a döntéseinket meghozzuk.”

„A világon nincsenek egyszerű válaszok. Minden kérdésnek több oldala van. Túl sok is. Minden összegabalyodik. De ha egyszerűvé teszed a kérdéseket, az valahogy működik.”

„Akiben nincs félelem, annak kevesebbje van egy baráttal.”

„Ami szemtanúk nélkül történik, az olyan, mintha meg sem történt volna.”

„Amikor nagy figurákat mozgatsz a táblán, a világ annál inkább játszmának tűnik. Az az illúzió, hogy a fejesek tudják, mit csinálnak, az az elterjedt érzés, hogy a világ biztonságos, szilárd és jól működik, nos, ez az illúzió megkopik egy kissé, ha mi magunk vagyunk a fejesek, ha mi magunk működtetjük.”