Szerző: Mark Lawrence idézetek

„Amit könnyű végbevinni, azt rendszerint nem is érdemes.”

„Az a férfi, aki nem tud áldozatot hozni, veszít, még mielőtt bármibe is belevágna.”

„Az az áldozat, aki elhiszi, hogy minden lépését előre kiszámították, nemcsak megbénul, hanem ismeretközlőbbé is válik.”

„Az éber férfiakat szemmel kell tartani.”

„Az ember emlékekből áll. Ennyi vagyunk. Egy-egy rabul ejtett pillanat, egy hely szaga, jelenetek újra- meg újrajátszva egy kis színpadon. Mi magunk is emlékek vagyunk, történetekre fűzve - amiket elmesélünk magunknak magunkról, miközben átesünk az életünkön a holnapba.”

„Az emlékezet tesz bennünket azzá, amik vagyunk. Pillanatok és érzések, borostyánba ragadva, értelemszálakon felfüggesztve. Ha valakit megfosztunk az emlékeitől, mindenétől megfosztjuk.”

„Az értelem egyre bonyolultabb önigazolásokat szül. De a lelked mélyén igenis tudod, mi a helyes és mi a nem. Mindenki tudja, hiába töltenek éveket azzal, hogy eltemessék magukban ezt a tudást, szavak, gyűlölködések, kéjvágyak, bánat és bármi egyéb tégla mögé rejtsék, amikből az életüket felépítik. Tudod, hogy mi a helyes. Ha eljön az ideje, tudni fogod. De a tudás sosem elég.”

„Mindig az volt a véleményem, hogy ha már gyávának születtél, hát abban kell kitűnni. Apám mindig is arra intett, hogy mindenben jeleskedjünk. A gyávaságban jeleskedni azt jelenti, hogy gyorsan valljunk szégyent. Ha el akarsz szaladni, indulj előbb, mégpedig abba az irányba, amerre éppen nézel.”

„Azok a férfiak, akik mindenben biztosak.. nos, azok talán nem is férfiak.”

„Ha bizonytalan vagy, folyamodj mások bölcsességéhez.”

„Jobb, ha egy száj mögé vannak rejtve a titkok.”

„Bármivel legyen is kikövezve a pokolba vezető út, a lényeg, hogy lassan lépkedjünk rajta.”