Szerző: Moldova György idézetek

„A szerelemben nincs megalkuvás: a tökéletest szereted - amíg szereted.”

„A szerelmedet mindig gazdagabban kell elengedned, mint ahogy érkezett hozzád! Szakíts vele szépen, engedélyezz neki illúziókat, ne vitatkozz közös tulajdonú tárgyak sorsán, hagyd, hogy ő örökölje a baráti kört is. Ami nem jár neki, az előbb-utóbb úgyis visszakerül hozzád.”

„A tea az egyetlen tiszta ital. A többi mind gyanús, vagy a nemiséghez van valami távoli köze, vagy hosszú és lassú tűz érte őket, mint az égetett italokat vagy a pörkölt kávét, vagy erjedtek, mint a bor, de mindenféleképpen elveszítették eredeti ízüket és illatukat. A tea viszont mindvégig azonos maradt önmagával.”

„Ajándékba csak a szánalmat adják, az irigységet neked magadnak kell kiharcolnod.”

„Aki haladni akar, annak ritkán nyílik látványos, királyi út, minden lépésnyi előrejutásért meg kell verekednie.”

„Akinek a tenger fenekén kell élni, az ne szökjön fel a felszínre, hogy levegőt vegyen, lássa a napot, mert annál nehezebb lesz visszatérni.”

„Általánosságban szólva a múltat elemezhetjük, de nem vitatkozhatunk vele, Engels szavai szerint "ami megtörtént, az igazolta létét".”

„Ami az embernek nem igazán fontos, attól könnyű elegánsan elbúcsúzni.”

„Amíg ott maradsz konfliktusaid színhelyén, mindig marad valami halvány esélyed a sikerre. Ha elmégy, átengeded a terepet az ellenségednek, az ő akarata és szándéka érvényesül majd minden korlát nélkül.”

„Az adott szeretet nem sokáig nélkülözheti a kapottat.”

„Az akaraterő sajnos olyan, mint a hit: vagy megvan benned, vagy nem is lesz.”

„Az állam hű kifejezője az emberi természetnek, alapvetően gonosz és pusztítani vágyó. Éppolyan naivság lenne az állam megjavulását remélni, akár az emberét.”