Szerző: Napoleon Hill idézetek

„Az erőfeszítés csak akkor nyeri el méltó jutalmát, ha ez ember semmiképp sem adja fel.”

„Nagy fizetés és kis felelősség – ezek ritkán járnak együtt”

„A műveltséget magunknak kell megszerezni. Senkitől nem kaphatjuk meg: a mi dolgunk. Dolgozni kell azon, hogy megszerezzük, és azon is, hogy megőrizzük. A műveltség nem azt jelenti, hogy tudjuk, hanem azt, hogy tesszük.”

„Ami az ember agyában megfogan, azt az ember véghez is tudja vinni.”

„Az anyagi siker hatalmat jelent, és a hatalom veszélyes azok számára, akik nem tanulták meg igazságosan és bölcsen használni.”

„Az erőfeszítés csak akkor nyeri el méltó jutalmát, ha az ember semmiképp sem adja fel.”

„Dédelgesd álmaid és terveid, mert lelkedből fogantak, nyomukban valósul meg mindaz, amit elérsz.”

„A dicsekvés általában a kisebbrendűségi komplexus öntudatlan beismerése. Amikor dicsekszel a teljesítményeiddel, valójában azt közlöd másokkal, hogy nem vagy biztos magadban, és nem tudod, mennyire értékel a világ.”

„A gyűlölködéssel töltött idő nemcsak pazarlás, hanem elnémítja az emberi szív értékes érzéseit.”

„A kezdeményezőkészség igen ritka tulajdonság. Arra készteti az embert, hogy megtegye, amit tenni kell, még ha nem is mondják neki.”

„A kitartás az a tulajdonság, amely képessé tesz arra, hogy felálljunk, ha a földre kerülünk, egy ideiglenes kudarc ellenére is tovább haladjunk a célunk felé. Ez a tulajdonság ad bátorságot és erőt, hogy tovább próbálkozzunk minden akadály ellenére is.”

„A kudarc a természet gátfutó versenye, edzése, hogy valami méltót tegyünk életünkben. A kudarc az ellenállás nagy törvénye, amely annyira megerősíti az embert, hogy képes legyen legyőzni ezt az ellenállást.”