Szerző: Nora Roberts idézetek

„Elveszíteni valakit szörnyű - sóhajtott. - De látni, ahogy a szeretted elfogy lassan, mint a gyertyaszál, lehetetlen elviselni azt a kínt.”

„Csend és magunkra fordított idő nélkül soha nem leszünk képesek felfedezni a rossz tulajdonságainkat, illetve az erényeinket. Nemcsak azt felejtjük el, kik vagyunk, hanem azt is, kik szeretnénk lenni.”

„Hosszú távon a jó szokott győzni. Néha ez a hosszú táv egy megveszekedett vesszőfutás, de legvégül általában a jó győz.”

„A boldogságot nem szabad halogatni, hanem meg kell ragadni.”

„A bizalmat számtalan módon meg lehet szerezni. Egy törött szárnyú madarat türelemmel kell gondozni. A túlhajszolt lovat sem lehet ostorozni, még akkor is megrúghatja az embert, ha simogatja. A nőket pedig el kell bűvölni.”

„A bölcs ember türelmes és mértéktartó.”

„A csábítás nem lehet kiszámítható. Azt hiszed, tudod, mi következik. De nem tudod.”

„A férfiak jönnek és mennek. Talán az igazi is elsodródik a többivel, de hát túléljük, ugye? Mert tudjuk, hogy a lelkük mélyén milyenek is ők. Ismerjük a legrosszabb énjüket. Az önzést, a durvaságot, az erkölcs és a becsületesség hiányát. Lehet, hogy egy pillanatra belép valaki az életünkbe, aki másnak tűnik, mint a többi. Mi azonban elég bölcsek és elég óvatosak vagyunk ahhoz, hogy ne tegyük meg azt a bizonytalan lépést. Ha egyedül éljük is le az életünket, legalább miénk a tudat, hogy soha, egyetlen férfi sem szerez akkora hatalmat fölöttünk, amellyel képes lenne bántani bennünket.”

„A gyanú megbetegít, a bizalom meggyógyít.”

„A gyerekkori esküket a felnőttek könnyelműen megtörik.”

„A jövő nem más, mint a holnap. Lehet, hogy a jövőt nem is szabad addig megalapozni, amíg a talaj bizonytalan.”

„A legtisztább mágia a szívben lakozik.”