Szerző: Paulo Coelho idézetek

Paulo Coelho információk: Wikipédia információk Youtube információk Port.hu információk

„Szeretlek, mert az egész mindenség összefogott, hogy elérjek hozzád.”

„Amikor az emberek elhatározzák, hogy szembenéznek egy problémával, olyankor valójában rádöbbennek, hogy sokkal többre képesek, mint hitték.”

„Amikor beleszeretünk valakibe, az a benyomásunk támad, hogy az egész univerzum mellettünk áll és támogat.”

„Senki nem gyújt gyertyát azért, hogy aztán az ajtó mögé zárja: a fény célja, hogy még több fényt gyűjtsön maga köré, hogy felnyissa a szemeket, hogy megmutassa a körülötte rejtőző csodákat. Senki sem áldozza föl azt, ami számára a legfontosabb: a szeretetet.”

„Megtanultam, hogy várni a legnehezebb, és szeretnék hozzászokni, tudni, hogy velem vagy akkor is, ha nem vagy mellettem.”

„Minden gyilkosság közül az a legrosszabb, amelyik az életörömöt öli ki belőlünk.”

„Az emlékek magukkal hozzák azt a démont is, amelynek neve Melankólia.”

„És ha így lesz is, ha valóban elveszítem, akkor is nyertem egy boldog napot. És ha arra gondolok, milyen szörnyű ez a világ, akkor egyetlen boldog nap is maga a csoda. ”

„A boldogság egy olyasvalami, ami megsokszorozódik, amikor osztoznak rajta.”

„A Boldogság Titka abban rejlik, hogyan lássuk a világ minden szépségét úgy, hogy közben ne feledkezzünk meg egy pillanatra sem a kanálban lévő két csepp olajról.”

„Az igazi szeretet az idő múlásával átalakul, növekszik, és mindig másban nyilvánul meg.”

„Minden embernek van egy vágya, ami csak az övé, és ez a vágy sokakat eltaszíthat tőle, de azt, aki fontos, közelebb hozza hozzá. Ez a vágy a lelkem mélyéből fakad, és olyan erős, hogy mindenkit megfertőz, aki a közelemben van.”