Szerző: Simon András idézetek

Simon András információk: Wikipédia információk

„Talán balga beszéd, hogy a gyümölcs termi a fát, de egy jókedvű 'köszönöm' életre hívhatja a köszönet okát.”

„A szeretet nem csupán érzelem, hanem tudatos elköteleződés is. Megtartó hűség, amely bonthatatlan egységbe forraszt.”

„A szeretet az a kulcs, amelynek idővel egyetlen zár sem tud ellenállni, de türelem nélkül ez is könnyen beletörhet a zárba.”

„Akkor járunk jó úton, ha elsősorban szerethető és szerető emberré akarunk válni, nem pedig boldogsághajszolókká.”

„Aki a családban nem kap pozitív mintát arról, hogy miként lehet a szeretetet adni és elfogadni, az a saját életében is mindig küszködni fog ezeknek a gyakorlásával.”

„A gyermekeink akkor tanulják meg a szeretetet, amikor alanyi jogon érzik, hogy szeretve vannak, és nem csak a különleges teljesítményeikért, hanem pusztán önmagukért is szerethetők.”

„A szeretet kiválaszt, megszólít, megtart és elenged, de soha nem sajátít ki. Legfeljebb örömmel elfogadja, ha önként csak nekiajándékozod magad.”

„Amikor a lelked mélyén élő szelíd bárányt sikerül összebékéltetned az ott tomboló vad oroszlánnal, akkor képessé leszel arra, hogy elfogadd és valóban megszeresd önmagad.”

„Csak szeretetben érdemes élni. Méghozzá olyan szeretetben, amely megérint, sőt átölel és elengedni is képes, ha a növekedés ezt kívánja.”

„Ha a lelkünk egymáshoz ér, az adja az ünnep igazi értékét és melegét. Ha emellé szépen terített asztal társul, finom étkekkel, az emeli természetesen az ünnep fényét, de szeretet nélkül az anyagi világ értéktelen és elenyésző halmai lesznek csupán.”

„Hiába a külső biztatás, ha nem lobog belül a tűz. Az ablakon keresztül nem lehet feléleszteni a parazsat.”

„Az egyedüli dolog, amiért érdemes ezen a földön élni, az az, hogy az ember tudjon szeretetet adni és elfogadni is. Csak ez teheti boldoggá az embert.”