Szerző: Stephen King idézetek

„A fájdalom nagyobb erő a szeretetnél.”

„A fájdalom olyan, mint a részeg vendég: mindig visszajön még egy utolsó összeborulásra.”

„A félelem sárga fogú szörny, amelyet a haragvó Isten azért bocsát a földre, hogy felfalja az óvatlanokat és az alkalmatlanokat.”

„A félelmet csak a mesékben lehet legyőzni, de ha az ember elfogad két szabályt, együtt lehet élni vele. Amibe nincs beleszólásom, abba bele kell törődnöm. A hátrányokat előnnyé kell alakítanom.”

„A felismerés mindent közel hozott, valódivá tett, és együttérzése áttört a megrázkódtatás sűrű homályán.”

„A férfiak csak nevetnek. Gyerekkorukban mindannyian leestek a fáról és eltörték a karjukat, és mindannyian emlékeznek arra, hogy micsoda kis csínytevők voltak. Arra viszont nem emlékeznek, hogy az anyjuk az éjszaka közepén felkelt, hogy beadja nekik az aszpirint.”

„A férfiak küszködnek, a nők meg port törölnek.”

„A férfiaknál a szerelem két egyenlő részből áll: kéjvágyból és ámulatból. Az utóbbit a nők is megértik, az előbbiről csak hiszik, hogy tudják, mi fán terem. Talán ha húszból egy akad köztük, aki sejtené, milyen a természete vagy miféle mélységekig hatol, persze lehet, hogy az éjszakai nyugodalmuk és a lelki békéjük szempontjából így a jó.”

„A férfiszívnek köves a talaja. A férfi elveti, ami megterem benne.. és gondot visel rá.”

„A földön élő emberek kilencvenöt százaléka egyszerűen tehetetlen. Egy százaléka szent, egy százaléka hülye. A többi három százalékot azok teszik ki, akik megteszik, amiről úgy vélik, hogy megtehetik.”

„A gyerekek hajlamosak az első húsz évben fárasztóan kiborítani, a második húszban lekezelni szüleiket.”

„A gyerekek sokkal többet tanulnak a példából, amit látnak, mint a kimondott szabályokból.”