Szerző: Vavyan Fable idézetek

Vavyan Fable információk: Wikipédia információk Youtube információk Port.hu információk

„Az életről tudom, hogy véges, de akadnak pillanatai, melyek felérnek az örökkévalósággal.”

„Ha nem eléggé adod át magad az életnek, az olyasmi, mintha falon keresztül akarnál ölelkezni. Az élethez ugyanúgy viszonyulj, mint a szerelemhez. Vedd azt könnyebben, természetesebben, merészelj könnyezni, mámorosodni. Kedvesgesd, míg élvezitek egymást, és szépen engedd el, ha távozni kíván.”

„A születésnap az ember legbensőbb magánügye. Pláne, ha női ember az illető! Saját gyérülő hajad, hulló fogad, hanyatló látásod kössön le! Az én születésnapom rajtam kívül kizárólag a gerontológusomra tartozik!”

„Olyan nincs, hogy életkor. Az öregedéshez a naptárnak nem sok köze van.”

„Mi, vagyis a nők, szörnyen szeretünk férjhez menni. Kislány korunktól szépen felöltöztetett babákban gyönyörködünk, az esküvőről megtanuljuk, milyen klassz mulatság, és hogy az a mesében feldíszített menyasszonyok életének legszebb napja. Naná, hogy egyfolytában ez után sóvárgunk! Nem úgy, mint a férfiak. Ti másféle sztereotípiák közt nevelődtök, ti elvesztitek a szabadságotokat, benneteket megfognak a hárpiák, a vőlegény papucsot kap az esketése napján. És mégis, bármit tesztek, mi újra meg újra levadászunk benneteket. Nincs menekvés! Ám midőn már elejtettük a vadat, azért csak elmélázunk a következményeken. Megéri az a csicsás ünnepség, a méregdrága, irigyelt ruhaköltemény, a sztrádányi fátyol, a brilles gyűrű? Megéri azt, ami másnap következik? Másnap és azután? Éveken, életen át?”

„A barátság nem első látásra születik, hanem felépül, ha van miből.”

„Vesztegesd meg magad: légy boldog!”

„A megalkuvást gyűlölöm, mégis zsinórban kötöm a kompromisszumokat. Nem bírom, ha hátba támadnak. Az egyenlőtlen küzdelem nem férfias kihívás nekem. Azt jelenti, ami: stresszt.”

„A mai emberek abban hisznek, hogy az élet szakadatlan hejehuja. Rettegünk a konfliktustól, a lelki-fizikai fájdalomtól, a kudarctól, a hullámvölgytől. A tökéletlen külsőtől, az öregedéstől, a haláltól. Mintha az egész életünknek zavartalan állóvízben röfögésnek kéne lennie, hasvakarással.”

„A pozitívos energiaáramlás valójában szeretetérintés.”

„A megtarthatatlan fogadalmakat megtenni se érdemes.”

„A korosodás nem kudarcként érint, ha okos a szíved.”