Szerző: Woody Allen idézetek

Woody Allen információk: Wikipédia információk Youtube információk Port.hu információk

„Könnyű boldognak lenni, ha semmi más gondod nincs az életben, mint hogy mennyi nyálat eressz ki a szádon.”

„Szeretni annyi mint szenvedni. Ha nem akarunk szenvedni, nem szabad szeretni. De akkor attól szenvedünk, hogy nem szeretünk. Tehát: szeretni annyi mint szenvedni, nem szeretni annyi mint szenvedni, szenvedni annyi mint szenvedni. Boldognak lenni annyi mint szeretni, tehát boldognak lenni annyi mint szenvedni, de a szenvedés boldogtalanná tesz, vagyis a boldogtalansághoz szeretni kell, vagy szeretni kell szenvedni, vagy szenvedni a túl sok boldogságtól.”

„Az élet nem a művészetet utánozza, hanem a rossz tévéműsorokat.”

„Kétféle ember létezik: a jó és a rossz. A jó ember jobban alszik, viszont úgy néz ki, a rosszak jobban élvezik az ébrenlétet.”

„A halál nem más, mint álom!
Igen, igen, csak éppen az a különbség, hogy ha meghaltál, és valaki elkiáltja magát, hogy "Ébresztő, kész a reggeli!", akkor sokkal nehezebben találod meg a papucsodat.”

„A bűnözés törvénybe ütköző cselekedet, kiváltképp, ha partedliben követik el.”

„A feleségem a legrosszabb szakács. Nem hiszem, hogy a fasírtnak világítania kellene a sötétben.”

„A feleségem félt a sötétben. Aztán meglátott engem ruha nélkül. Azóta a világosban fél.”

„A főiskolán a metafizika órán puskáztam: belenéztem a mellettem ülő fiú lelkébe.”

„A halál a nemlét állapota. Ami nincs, az nem létezik. Tehát a halál nem létezik. Csak az igazság létezik. Az igazság és a szépség. A kettő egymással felcserélhető, de egymás aspektusai.”

„A halálhoz fűződő viszonyom változatlan. Erősen ellenzem.”

„A kritikát sosem szabad komolyan venni. Az első novellámat durván lehúzta egy bizonyos kritikus. Én eltűnődtem, és maró megjegyzésekkel illettem a kritikust. Azután egy napon újraolvastam a novellát, és rájöttem, hogy igaza volt! A történet sekélyes és rosszul szerkesztett!”